BRA ATT VETA

Årsavgift
Årsavgift 2024 är 3.000 kr. Betalas senast 31 april. Ok att dela upp betalningen på två tillfällen.

Poängfördelning i deltävlingarna
Dagens bästa spelare vinner 14 poäng och ett pris från tävlingssponsorn! Tvåan får 12 poäng, trean 10 poäng och sedan går vi nedåt med 8,7,6,5,4,3,2,1. Den som vinner sin match får två poäng till sitt individuella resultat. Oavgjord match ger ett poäng var.

Giltig frånvaro
Är man borta från en deltävling på grund av sjukdom, skada, begravning eller bröllop (giltig frånvaro) kommer Pia hoppa in i det laget. From 2024 är Pia nämligen joker och spelar bara det individuella och ej matcher. Väljer man att vara borta från en deltävling på grund av andra omständigheter (ogiltig frånvaro) så förlorar man sin match och motståndaren vinner med WO och får 2 poäng till sitt individuella resultat samt 1 poäng till laget.

7 av totalt 8 resultat räknas
OBS! Vi spelar åtta deltävlingar under säsongen 2024. Vi räknar bort det sämsta resultatet på varje enskilt resultat. Är du borta vid ett tillfälle som ger 0 poäng i resultat så blir det automatiskt denna omgång som räknas bort.

Matchspel – den som vinner matchen vinner 2 poäng – varje poäng är viktig
Vi fortsätter med matchspel en vit mot en svart. Den som vinner matchen vinner 2 poäng till sitt individuella resultat på varje deltävling. Oavgjord match 1 poäng var. Totalt kan varje lag få ihop 5 poäng (om man vinner alla sina matcher). Om det slutar oavgjort på en deltävling så räknas totalpoängen ihop för respektive lag och det lag som har fått ihop flest poäng vinner! Om det skulle sluta oavgjort vid säsongens slut så är det den totala poängen som avgör vilket lag som blir ÅRETS BÄSTA LAG så varje poäng är viktig för laget.

Slut på slag – ej hålat ut förlorar poängen
När vi spelar matchspel så spelar vi alltid slaggolf. När en spelare har slut på slag och inte hålar ut på ett hål förlorar hon detta hål oavsett om motspelaren slutar på samma nettoresultat men har gjort en ”äkta” fullpott.

Vi lottar bollarna, lottning sker efter prisutdelningen deltävlingen före
Vi har de senaste åren haft en spelordning med bästa svarta möter bästa vita, och sämsta svarta möter sämsta vita. Men nu lottar vi bollarna. Detta för att få lite mer spridning och variation i bollarna och även variation på vilka vi möter match mot och även spelar med!

Flest birdies / Flest närmast hål / Flest längsta drive
Dessa kategorier är numera en separat tävling i tävlingen och vi räknar antalet på hela säsongen. Vinnarna i varje kategori korar vi på Grand Finale. OM man hamnar på samma antal vinner den som har lägre handicap. OBS! Detta gäller i samtliga kategorier.

Kickoff + Avslutningsresan 2024
Avslutningsresan 2024 blir 1-8 oktober och då åker vi till Estepona, Costa del Sol. Kickoff i Västerås 4- 5 maj 2024 (spel lördag och söndag på två banor i Västerås, se kalender)

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress